úterý 25. listopadu 2014

Poprvé na blogu





Zdravím všechny gurmány a nadšence do sušené šunky, Zvlášť pak ty, kteří si zkusí takovou sušenou šunku, nebo plecko udělat v domácích podmínkách našeho mírného pásma.
Letos máme za sebou druhou úspěšnou sezónu sušení. Takže už je pomalu co psát.  Začátkem roku jsem začal průběžně informace trousit na stránku Čuňomlat aneb sušená šunka na fb. Ten prostor je mi čím dál otravnější a tak se přesouvám se vším na blog.  Pro začátek sem umísťuji rozhovor, který jsme vedli přes net. začátkem roku s Lukášem Benešem co k nám do Čech dováží pravý na vzduchu sušený jamón. - odkaz zde: http://jamon.cz/blog/1402-jak-si-doma-ususit-jamon-a-co-je-to-cunomlat  Myslím, že je to docela dobrý úvod do tématu.

Budou následovat informace k základnímu pochopení problematiky a pak už zcela konkrétně, jak to děláme my tady u nás na Českomoravské vysočině pod kopcem a na kopci jménem Lipnice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud, budete chtít, mě kontaktovat, nebo podělit se s vlastními zkušenostmi budu rád. Stejně tak zde mohu uveřejnit Vaše zkušenosti se sušením.

Díky a šunkám zdar! Václav
vaclav.slavicek@gmail.com